ini bukan facebook

Jiwa Online
Pemilik Blog: Ampuan Awang  Berkhidmat dalam: Kerajaan Malaysia (Tukang Kebun). Mana tinggal? Di Kepala Batu, Antartika Edit Profile
  Post To:
anyone or anywhere  

Soal Selidik — Respons Masyarakat Terhadap Rombakan Kabinet Malaysia 28 Julai 2015

‎Soal Selidik — Respons Masyarakat Terhadap Rombakan Kabinet Malaysia 28 Julai 2015

RESPON MASYARAKAT TERHADAP ROMBAKAN KABINET

LATAR BELAKANG

Pada 28 Julai 2015, Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak telah mengumumkan rombakan kabinet dalam usaha pemimpin nombor satu negara itu memastikan kelancaran pentadbiran dan pembangunan negara.

Pengumuman rombakan kabinet secara itu menyaksikan lima orang daripada kabinet beliau digugurkan.

Mereka yang digugurkan ialah Tan Sri Muhyiddin Yassin (Timbalan Perdana Menteri/Menteri Pendidikan), Datuk Seri Mohd Shafie Apdal (Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah), Datuk Seri Hasan Malek (Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan), Datuk Seri G. Palanivel (Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar) dan Datuk Dr Ewon Ebin (Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi).

Barisan kabinet baharu itu melibatkan 25 kementerian dan 37 orang menteri berbanding 24 kementerian dan 32 menteri sebelum ini.

Kajian ini dilaksanakan bagi melihat tahap sokongan masyarakat  terhadap keputusan Perdana Menteri merombak barisan kabinet beliau.


‎Kajian ini untuk sebaran umum, maka sebarkanlah tanpa perlu merasa takut.

Sekian, sama-sama kasih.

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
      faceblog © 2013 · re-designed by J. KingRaja           About · Advertising · Create a Page · Developers · Careers · Privacy · Terms · Faceblog Creator · Back to Top