ini bukan facebook

Jiwa Online
Pemilik Blog: Ampuan Awang  Berkhidmat dalam: Kerajaan Malaysia (Tukang Kebun). Mana tinggal? Di Kepala Batu, Antartika Edit Profile
  Post To:
anyone or anywhere  

Sumbangan Dana Wakaf Sekolah Agama Rakyat Al-Hafidz Tuaran, Sabah

Ramadhan tinggal sehari sahaja lagi (kiranya terlepas, berwakaflah usai Ramadhan juga tidak menjadi masalah, teruskan menyalur sumbangan demi ummah). Jangan lepaskan peluang WAKAF TUNAI untuk Kompleks Pendidikan Sabah Dan Sarawak. Sumbangan Dana Wakaf Sekolah Agama Rakyat Al-Hafidz Tuaran, Sabah boleh disalurkan terus melalui akaun:

MAYBANK, 560232114982

Semoga ALLAH limpahkan segala nikmat dan rahmat ke atas sekalian penyumbang yang menyumbangkan sebahagian daripada harta mereka ke jalan-Nya, insya-ALLAH. ALLAHumma amin ya rabbal 'alamin.

Firman ALLAH SWT:

"Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang- orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh butir, pada tiap-tiap butir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang dia kehendaki. Dan Allah Maha Luas (kurnia-Nya) Lagi Maha Mengetahui. Orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah, kemudian mereka tidak mengiringi apa yang dinafkahkannya itu dengan menyebut-nyebut pemberiannya dan dengan tidak menyakiti (perasaan si penerima), mereka memperoleh pahala di sisi Tuhan mereka. Tidak ada kekhuatiran terhadap mereka dan tidak (pula) mereka bersedih hati."

~ al-Baqarah 261-262

#sumber: laman facebook Ust. Mohd Anuar Ali

Dihantar melalui peranti BlackBerry milik sementara 'saya' di dunia ®

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
      faceblog © 2013 · re-designed by J. KingRaja           About · Advertising · Create a Page · Developers · Careers · Privacy · Terms · Faceblog Creator · Back to Top