ini bukan facebook

Jiwa Online
Pemilik Blog: Ampuan Awang  Berkhidmat dalam: Kerajaan Malaysia (Tukang Kebun). Mana tinggal? Di Kepala Batu, Antartika Edit Profile
  Post To:
anyone or anywhere  

Rajnikanth yang kukenalRAJNIKANTH atau nama sebenarnya Shivaji Gaekwad yang dilahirkan dek bondanya tercinta pada 12 Disember 1949 di Karnataka, India. Shivaji, merupakan anak keempat dalam keluarga hasil perkongsian hidup bondanya, Jija Bai dan ayahandanya, Ramoji Rao Gaekwad.

Aku, merupakan salah seorang dari ribuan peminat yang meminati filem beliau. Sungguh, filem lakonan beliau memang hebat (layak untuk menerima anugerah OSCAR beliau ini). Ternyata beliau benar-benar berjaya menjiwai watak dalam setiap lakonannya (pelakon negara kita?). Dan aku suka.

Apa lagi yang menarik? Kisah hidupnya? Tak perlulah dalam sangat, kita bukannya PAPARAZI yang gemar menyelak tepi kain orang. Cukuplah sekadar mengetahui bahawa beliau (Rajnikanth) sebelum bergelar pelakon tersohor pernah menjadi KONDUKTOR BAS Karnataka state transport corporation di Bangalore. Siapa sangka, pelakon terkenal ini pernah bekerja sebagai konduktor bas. Apakah beliau malu dengan sejarah silamnya itu? TIDAK! Malah beliau bangga kerana kerja itulah yang mendidik beliau agar bersabar sebelum menjadi pelkon terkenal. Wah, sebuah MOTIVASI yang membina sahsiah diri juga.

~ Ajikara

## SELAMAT menyambut Pesta Cahaya buat seluruh saudara kita yang berbangsa India.

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
      faceblog © 2013 · re-designed by J. KingRaja           About · Advertising · Create a Page · Developers · Careers · Privacy · Terms · Faceblog Creator · Back to Top