ini bukan facebook

Jiwa Online
Pemilik Blog: Ampuan Awang  Berkhidmat dalam: Kerajaan Malaysia (Tukang Kebun). Mana tinggal? Di Kepala Batu, Antartika Edit Profile
  Post To:
anyone or anywhere  

Kebimbangan Syeikh Yusuf al-Qardhawi Berkenaan Kebangkitan Islam


Syeikh Yusuf al-Qardhawi mengatakan "Saya tidak bimbang dengan ancaman kuasa asing yang sentiasa mengintai mencari peluang terhadap kebangkitan Islam. Saya juga tidak bimbang dengan kuasa dalaman yang memerintah. Ini kerana, gerakan Islam akan mampu bertahan dan berdiri teguh menghadapi semua itu. Seringkali gerakan Islam diserang, tetapi ia mampu berdiri teguh di hadapan serangan tersebut, dan berjaya melepasi dugaan dalam keadaan gagah dan sabar..."


Tetapi, menurut Qardhawi "... apa yang saya bimbangkan ialah suasana dalam kebangkitan Islam itu sendiri... Saya bimbang dengan pelbagai aliran yang terdapat di dalamnya"
Ulama Besar Islam Syeikh Yusuf al-Qardhawi menyatakan kebimbangannya  dengan suasana kebangkitan Islam yang mempunyai aliran yang pelbagai di dalamnya. [Sila lihat Sohwah Islamiah Baina al-Amal Wa al-Mahazir, halaman 31-32]. Semoga kita faham apa yang dimaksudkan oleh beliau.
 Wassalam [...]


##AA

0 comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
      faceblog © 2013 · re-designed by J. KingRaja           About · Advertising · Create a Page · Developers · Careers · Privacy · Terms · Faceblog Creator · Back to Top