ini bukan facebook

Jiwa Online
Pemilik Blog: Ampuan Awang  Berkhidmat dalam: Kerajaan Malaysia (Tukang Kebun). Mana tinggal? Di Kepala Batu, Antartika Edit Profile
  Post To:
anyone or anywhere  

DOA: Perisai Laqad [Benteng Besi][128] Sesungguhnya telah datang kepada kamu seorang Rasul dari golongan kamu sendiri (iaitu Nabi Muhammad s.a.w) yang menjadi sangat berat kepadanya sebarang kesusahan yang ditanggung oleh kamu, yang sangat tamak (inginkan) kebaikan bagi kamu dan dia pula menumpahkan perasaan belas serta kasih sayangnya kepada orang-orang yang beriman.

[129] Kemudian jika mereka berpaling ingkar, maka katakanlah (wahai Muhammad): Cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia; kepadaNya aku berserah diri dan Dialah yang mempunyai Arasy yang besar.


** Ayat di atas dipetik dari surah at-Taubah [128 - 129]. Saya lebih suka memanggilnya dengan nama "Perisai Laqad" mengikut apa yang pernah saya pelajari suatu ketika dulu. Amat sesuai dijadikan wirid harian. Dibaca secara kerap tanpa mengira masa di mana saja. Bacalah 7 kali disebelah pagi dan 7 kali lagi disebelah petang, Insya Allah dipelliharakan Tuhan, dijauhkan dari segala marabahaya termasuk dari sebarang tusukan benda-benda tajam [Dengan Izin-Nya jua].

2 comments :

MyNn said...

mohon share ayat ini. terima kasih

ANUAR CHE MAHMUD said...

bagus jika dimalkan

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
      faceblog © 2013 · re-designed by J. KingRaja           About · Advertising · Create a Page · Developers · Careers · Privacy · Terms · Faceblog Creator · Back to Top